Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ne félj 2.

2009.02.15

Követni fog Izráel Istene.” Ésaiás 52, 12.

 

 

 

Biztonság tegnapról. „Isten visszahozza, ami elmúlt” (Préd. 3, 15.) Az év végén érdeklődéssel fordulunk minden felé, amit Isten a jövő számára tartogat, a tegnapra való emlékezésünkből mégis aggodalom kél szívünkben. Isten kegyelmének mostani élvezetét korlátozza a tegnap bűneinek és hibáinak emléke. De Isten tegnapjainknak is Istene és az azokra való emlékezést csak azért engedi meg, hogy jövendő lelki fejlődésünk szolgálatára használja fel azt. Isten figyelmeztet minket a multtal: óvakodjunk attól, hogy valami felületes biztonságérzetbe ringassuk magunkat a jelenben.

 

A holnap biztonsága. „Mert előttetek megy az Úr”. (És. 52, 12). Kegyelmes kijelentés ez, hogy Isten őriz minket, ahol önmagunkban gyengék vagyunk. Őrködik fölöttünk, hogy az előbbihez hasonlóan, újra kudarcot ne valljunk, ami egész biztosan bekövetkeznék, ha nem Ő volna a mi oltalmazónk. Isten keze visszanyúl a múltba és tisztáz mindent lelkiismeretünk számára.

 

Biztonság a ma számára. „Mert ne sietséggel jertek ki” (Ésa. 52, 12). Amint továbbmegyünk most a következő évbe, ne a heves, emlékezés nélküli öröm sietségével menjünk, se pedig az elhamarkodott gondolat-nélküliség röpülésével, hanem annak a tudatnak a türelmes erejével, hogy Izráel Istene előttünk jár. A tegnapjaink helyrehozhatatlan mulasztásokkal vádolnak minket. Valóban igaz, hogy igen sok olyan alkalmat mulasztottunk el, amely sohasem fog visszatérni, de Isten átalakíthatja ezt a romboló aggodalmaskodást a jövőért való alkotó elmélyüléssé. Hadd aludjék a múlt, de Krisztus kebelén aludjék.

 

Hagyd a helyrehozhatatlan múltat az Ő kezében, és lépj ki az ellenállhatatlan jövőbe Ő vele. 
 
 

 

 Hadd aludjék a múlt, de Krisztus kebelén aludjék

 

 

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből

A magyarországi jogok tulajdonosa és a kiadásért felel az
Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió
1066 Budapest, Ó utca 16.
Tel.: 06-1-311-5860 / Fax.: 06-1-275-0197
E-mail:
rendeles@evangeliumikiado.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.